Derya Baykal Örgü Modelleri Oya Modelleri Dantel Modelleri

  • Güncel Moda Haberleri

    TAVADA BALIK FİLETOSU

    Gerekli malzeme:
    800 gr. balık file­tosu (levrek, kefal, mercan, sinarit), 1 1/2 kahve fincanı un, 1 yumurta, 220 gr. ayçiçeği yağı (1 su bardağı), tuz.
    Hazırlanması:
    Başı ve kuyruğu kesilmiş şekilde 800 gram gelen balığı, ya balıkçıya te­mizletin ya da kendiniz temizleyin. Balıkçıya derisini soydurarak, dilimle­tin. Kendiniz yapacaksınız, kuyruk kıs­mından keskin bir bıçakla hafifçe de­riyi açın ve oradan baş tarafına doğ­ru, bıçağı deriye doğru eğerek, yavaş yavaş deriyi soyun, sonra dilimleyin.

    Böylece 6 balık filetosu elde edin. Bunları iyice yıkayın, tuzlayın ve 1 sa­at bekletin.Sonra filetoları unlayın; silkeleyerek fazla unu atın. Bir çukur yayık tabak içinde yumurtayı iyice dövün. Unlan­mış balık filetolarını yumurtanın içi­ne koyup, alt üst edip, iyice yumurta­ya bulayın. Sonra bir tavada kızdırıl­mış yağın içine atın, altlı üstlü pembeleşinceye kadar 4-5 dakika kızartın. Delikli kepçe ile tavadan çıkartın, bir süzgeçten geçirerek fazla yağını akı­tın. Servis tabağına koyarak yanları­na birer dilim limon yerleştirin, sofra­ya götürün.

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty



    kesintsiz tv izle Esma Moda